Vezetőség

A vezetőség tagjaival való kapcsolatvételre a Kapcsolat fülön, illetve a hello[kukac]dama-hungary.hu e-mail címen van lehetőség.

Halász Gábor

Areus

ELNÖK

“Az adatvagyon-gazdálkodás fogalma lassan közismertté válik, de az adatmenedzsmentet, mint szakmát még nem ismerik el Magyarországon.
Ehhez első lépésként nekünk, adatos szakembereknek kell kialakítunk egy közös nyelvet, gondolkodásmódot és értékrendet, amit aztán közösen közvetíthetünk a világ felé.
A DAMA Hungary-nak ehhez kell támogatást nyújtania: fórumot biztosítani a hazai szakemberek eszmecseréjének, nemzetközi know-how-t behozni a DMBoK segítségével, és megerősíteni a szakma marketingjét a vállalatvezetők, az állami szervek és az informatikai társterületek felé.”

Váradi András

Areus

Kommunikációért és toborzásért felelős alelnök

“Az adatvagyon-gazdálkodási szakterület egyszerre szenved az információs technológiák rohamléptékű fejlődésétől és a szakterület kezdeti állapotától. A DAMA Hungary segítségével szeretnék teret, keretet és közös nyelvet adni a területen dolgozóknak, hogy segítsük egymást a fejlődésben és megoszthassuk egymással tapasztalatainkat.”

Horváth Márton

Nextwit

SZAKMAI MINŐSÉGÉRT FELELŐS ALELNÖK

“Egy olyan szakmai közösség építése, ami a nemzetközi legjobb gyakorlatra építve közelebb hozza az elméletet a megvalósítással, és hidat biztosít az üzleti és technológiai szakértők között.”

Kókai Péter

Nextwit

OPERATÍV MŰKÖDÉSÉRT FELELŐS alelnök

“Alelnökként a szervezet stabil alapjait megteremtve szeretném elősegíteni a magyarországi adatmenedzsment szakma fejlődését. Alapító tagként fontosnak tartom az adatvagyon-gazdálkodási és más vállalati területek együttműködésének támogatását, a közös szemléletmód alkotást és az ezt támogató képzést.”

Dr. Babos Gergely

OTP Bank, Technical Tribe Lead

ALAPÍTÓ TAG

“Hiszem, hogy az adatok felhasználhatóvá tétele fogja meghatározni a vállalatok versenyelőnyét a piaci szegmensükben a következő években. Ehhez a vállalatok adat-kultúraváltása szükséges, amely kultúraváltás vezetése egy időigényes, aprólékos, kitartó munkát igénylő és az adatmenedzsment szakértők számára sokszor magányos folyamat. Célom, hogy a DAMA Hungary szakértői közössége támogatást nyújtson egyrészt egységes módszertannal, másrészt jó gyakorlatok megosztásával az adatmenedzsment szakértőknek, hogy küldetésüket minél rövidebb idő alatt sikerre vigyék.”

Gerendás János

Magyar Nemzeti Bank, Igazgató, Statisztikai igazgatóság

ALAPÍTÓ TAG

“Bízom benne, hogy a DAMA Hungary segít tovább mélyíteni az itthoni adatvagyon-menedzsment tudást, illetve biztosítja, hogy a jövőben egységes nyelvezetet tudjunk használni ebben az egyre fontosabb témában.”

Szabó Dániel

Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., Chief Data Officer

ALAPÍTÓ TAG

“Az adat fontosságával és a belőle nyerhető értékkel mindenki tisztában van. Eddig keveset beszéltünk arról, hogyan kell hatékonyan, az ügyfeleink érdekeinek megfelelően gyűjteni, feldolgozni és felhasználni ezeket. A DAMA Hungary-től egy aktív, együtt fejlődő közösséget és szakmai fórumot várok, ahol a tagok kérdeznek és tapasztalatokat osztanak meg, aminek segítségével az előttünk álló kihívásokat könnyebben oldjuk meg.  Személyesen kiemelten fontosnak tartom, hogy a szakmai tudásmegosztáson felül a CDO-knak, adatos vezetőknek lehetőséget adjunk, hogy a vezetői kihívásokról, a szervezetben betöltött szerepekről és a szükséges együttműködésekről beszélgethessünk.”