Események

Lunch & Learn eseménysorozat és Meet-up 2022

 

A Data Management Association International alakulóban lévő magyarországi tagszervezete (DAMA Hungary Budapest) rendszeres online beszélgetéssorozatot indított és megszervezte első személyes kerekasztal beszélgetését az adatmenedzsment szakma gyakorlóinak részvételével. Aktuális eseményeinkről ezen az oldalon tájékozódhat, valamint a már lezajlott alkalmakról egy rövid összefoglalót is talál.

Szeretettel várjuk a következő online rendezvényünkre! Jelentkezni a Kapcsolat fülön, illetve a hello@dama-hungary.com e-mail címen van lehetőség.

cropped-logo202825329.jpg

November 16.

17:00 - 19:00

DAMA Meet-up 2022

Az alakulóban lévő DAMA Hungary Budapest megtartotta első személyes rendezvényét,  az OTP Bank Madarász utcai Tudásközpontjában egy kerekasztal beszélgetés formájában. A rendezvény fő kérdése, hogy miként foglalkozzunk az adattal.

Résztvevők

AEGON | MNB

MOL (Consumer Services) | OTP Bank

Május 31.

12:00 - 13:00

Adattárház-koncepció

Az előadás során ismertetésre kerül a vállalaton belül jelenleg használt adattárház elméleti és gyakorlati működése, továbbá a tervezett adatvagyonkezelési koncepció bemutatása.

Előadók

Gerendás János, Ipacs László

| Magyar Nemzeti Bank

Április 26.

12:00 - 13:00

Digitális transzformáció adatokkal

Az előadáson a vállalat üzletágának átfogó digitális transzformációjának lépéseiről, a jelenlegi komplex infrastruktúrára épített BI szolgáltatásról és analitikai portfólióról, valamint a jövőbeli kihívásokról lesz szó.

Előadók

Hárs Márton, Bácskai Tamás, Ispán Zsolt

| MOL Consumer Services

Csoportszintű adatelemzési csapat

Március 29.

12:00 - 13:00

Adatvagyon-gazdálkodás

Az előadás célja az adatvagyon-gazdálkodási programok tervezésének, valamint a lépésről lépésre történő megvalósításuk során szerzett tapasztalatok bemutatása. A beszélgetés során kiemelt témakör az adatminőség projekt.

Előadók

Szabó Dániel, Poór János | AEGON

Adatvagyon-gazdálkodás

Február 22.

12:00 - 13:00

Adatmenedzsment keretrendszer kialakítása

Az előadás témája az adatmenedzsment keretrendszer kialakításának feladatai és 11 országban történő bevezetése, illetve az érintett országok eltérő érettségéből, komplexitásából eredő tapasztalatok bemutatása.

Előadó

Dr. Babos Gergely | OTP Bank

Adatmenedzsment vezető

cropped-logo202825329.jpg

Január 31.

12:00 - 13:00

Data Management Body of Knowledge

Az esemény során a Data Management Body of Knowledge (DMBoK) keretrendszer elemeinek előnyeiről, korlátairól és alkalmazhatóságáról cseréltek gondolatokat a résztvevők.

Előadó

Horváth Márton | Nextwit Kft.

Adatmenedzsment szakértő, a DAMA Hungary társalapítója

Kerekasztal beszélgetés

cropped-logo202825329.jpg

2021

Október

Adatmenedzsment elhelyezkedése

Az esemény során a résztvevők az adatmenedzsment szervezeti pozicionálásáról, valamint a szerepek és felelősök meghatározásáról értekeztek.

Résztvevők

AEGON | Areus | MNB

MOL (Consumer Services) | Nextwit | OTP Bank

Maradjunk kapcsolatban, iratkozz fel a hírlevelünkre!