RÓLUNK

Az adat úgy járt, mint Andersen meséjében a rút kiskacsa. Pár éve még technológiai segédanyagként néztek rá, mostanra az üzlet legértékesebb vagyontárgyává változott.

Az adat felértékelődésével az adatvagyon kezelése, az adatok rendben tartása iránti igény is megnőtt.  Ez a szakterület az adatmenedzsment.

A DAMA Hungary egy gyártófüggetlen, nonprofit egyesület, ahol az adatmenedzsment szakma hazai képviselői találkozhatnak, véleményt cserélhetnek és tanulhatnak. A DAMA International hálózatának tagjaként elérhetővé tesszük mindazt az elméleti és gyakorlati tudást is, amit a nemzetközi szervezet működésének 40+ éve alatt felhalmozott.

Dama-Magyarorszag

A DAMA HUNGARY KÜLDETÉSE, JÖVŐKÉPE ÉS CÉLJAI

 

A DAMA Hungary egy nonprofit, gyártófüggetlen, műszaki és üzleti szakemberekből álló egyesület, amely az adatmenedzsment elméletének és gyakorlatának előmozdítására törekszik. A DAMA Hungary a Data Management Association International (DAMA-I) magyar tagozataként működik.

A DAMA Hungary jövőképe, hogy alapvető erőforrás legyen azok számára, akik az adatok, mint a szervezetet támogató kulcsfontosságú vállalati eszközök menedzselésével foglalkoznak.

A DAMA Hungary céljai

  1. Közösségépítés: fórumot biztosítson az adatmenedzsment szakmát gyakorló vagy az iránt érdeklődő szakembereknek egymás megismerésére és tudásuk megosztásában
  2. Szakmai fejlesztés: segítse a szakembereket abban, hogy az adatmenedzsment szakma ismereteik és képességeik bővüljenek
  3. Képzés és képesítés: megteremtse az adatmenedzsment szakma magyarországi oktatását és minősítését
  4. Szemléletmód alkotás: A DAMA-I DMBOK módszertanára, valamint tagjainak összegyűjtött tapasztalatára alapozva elősegítse az adatmenedzsment szakma fejlődését
  5. Kooperáció: együttműködjünk más, hasonló elveket valló szervezetekkel a szakma megerősítése érdekében.
Dama-Hungary-Hirlevel

Maradjunk kapcsolatban, iratkozz fel a hírlevelünkre!