KÖSZÖNJÜK, HOGY FELIRATKOZTÁL!

Kiemelt téma - Adatmendezsment

Miért fontos az adatmenedzsment?​

Az évtized kulcsszava a digitális transzformáció. Egyre több vállalatnak van digitalizációs stratégiája és projekteket indít az adatvagyon kiaknázására. Azonban az általános közvélekedéssel szemben az adatmenedzsment elsősorban nem technológiai kérdés, és a sikeres digitális transzformációknak sokkal inkább előfeltétele a vállalati adatvagyon átgondolt menedzsmentje, semmint egyenes következménye.

Dama-HUNGARY-Adatmenedzsment

Nemzetközi keretrendszer

A DAMA International elkötelezett az információ- és adatmenedzsment szakma elméleti és gyakorlati kérdéseinek kutatása és a DAMA tagok szakmai felkészültségének növelése iránt. Küldetése megvalósítása érdekében a DAMA-I szakértő közössége gondozza az Adatmenedzsment Tudásanyagot (Data Management Body of Knowledge, DMBoK) és a hozzá kapcsolódó képesítések és képzések rendszerét.

Az aktuális verzió, a DMBOK2 közel 30 évnyi folyamatos fejlesztés eredménye. A tudásanyag közreműködő szerzői tapasztalt gyakorlati szakemberek. A könyv elsősorban nem elméleti anyagként készült, de a keretrendszer hiteles elméleti háttérrel rendelkezik. A könyv elsődleges célja, hogy gyakorlatias iránymutatásként szolgáljon arról, hogy mi az, ami működőképes a legjobb gyakorlatok alkalmazói szerint.

Dama-Magyarorszag

DAMA Magyarország

A Data Management Association International (DAMA-I) magyarországi tagszervezetének küldetése az adatmenedzsment szakma magyarországi ismertségének és elismertségének fejlesztése, a témával foglalkozó szakértők közösségének megszervezése és az aktív szakmai párbeszéd támogatása. A DAMA Hungary Budapest Certified Data Management Professional (CDMP) vizsgafelkészítést és vizsgát szervez a nemzetközileg elismert képzési és vizsga központok magyarországi oktatási- és vizsga tevékenységének megszervezésével.

Miért csatlakozz?

Közösség

Szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések és networking lehetőség

Tudásmegosztás

A nemzetközi és magyarországi legjobb gyakorlatok megismerése érdekében

Képesítés

A DAMA által elismert képzések és CDMP vizsgák teljes körű lebonyolítása